Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Megújul az egészségügyi rendszer - Itt az e-recept! Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Szarvasházi Judit főszerkesztő-gyógyszerész  Patika Magazin   
2017. október 10.
ImageUgye nagyon egyszerű lenne, ha minden rólunk szóló egészségügyi információt egy helyen, központilag tárolnának, és ezt mi és a szakemberek is bármikor megnézhetnénk? A mai – informatikaalapú – világunkban mi sem természetesebb, mint hogy a betegről szóló összes egészségügyi információ egy elektronikus adatbázisban szerepeljen. A kormány ezért hozta létre az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Teret (EESZT).
Tovább...
 
Miért ne köpd ki a szőlőmagot? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. október 10.
ImageNincsen ősz szőlő / szüret nélkül. E finom, lédús gyümölcsöt pár évvel ezelőtt még „meghámoztatta” velem a lányom: lehúzatta héját, kikapartatta a magot belőle, majd mohón nyelte az édes, lágy húst. (Miközben a tenyeremből a csuklómhoz csorgott a ragacsos lé, és nem voltam túl boldog tőle…) Aztán elmagyaráztam neki, hogy a héj s a mag is rendkívül egészséges, kár kidobni, vagy a hörcsögöknek felkínálni vacsorára.
Tovább...
 
Miért kell a D-vitamin? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - PatikaPlus   
2017. október 10.
ImageTudta, hogy szeptembertől áprilisig a magyar népesség mindössze hat százalékának megfelelő a D-vitamin ellátottsága, azaz kilencvennégy százaléknál kisebb-nagyobb hiányállapot áll fenn? Ennek oka az, hogy nincsen elegendő D-vitamin táplálékainkban, s az őszi-téli hónapokban nem éri annyi fény bőrünket, hogy az ott termelődő mennyiség kielégítse szervezetünk szükségletét.
Tovább...
 
Akár 150-200 ezer munkavállaló is hiányozhat a hazai piacról Nyomtatás E-mail
Írta: Vajnági Szilvia   
2017. október 10.
ImageAz egyre növekvő hazai munkaerőhiány már nemzetgazdasági problémákat okoz. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) a hazai szakképzési rendszer megújításában látja az egyik legkomolyabb lehetőséget a kihívás hosszútávú kezelésére. A szervezet egy országos, minden megyére kiterjedő eseménysorozatot rendez idén ősszel, hogy meghallgassa és összegezze a jelenlegi szakképzési rendszer problémáit és az érintettek (munkaadók, munkavállalók, önkormányzati képviselők, a szakképzéssel foglalkozó intézmények vezetői) bevonásával közös megoldásokat találjon.
Tovább...
 
Forgalomkorlátozások holnaptól a Pozsonyi út felújítása miatt Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. október 10.
ImageA forgalomkorlátozások kiépítésével holnaptól elkezdődik a Pozsonyi út alsó szakaszának felújítása. A beruházás miatt ideiglenes tereléseket és lezárásokat vezetnek be.
Tovább...
 
Lezárult a jelentkezés a tehetségkutatóra Nyomtatás E-mail
Írta: Sári Máté   
2017. október 10.
ImageTöbb mint ötven fehérvári és Fejér megyei fiatal énekes vág neki az idei Fehérvár Hangja versenynek: a jelentkezők október derekán, a válogatón állnak először a zsűri elé.
Tovább...
 
Fehérvár Fényei  ismét összefogtak a hontalan állatokért Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. október 09.
ImageFehérvár Fényei mottóval közösségi programot szerveztek az önkéntes állatvédők, az állatbarátok és szimpatizánsaik részvételével Székesfehérváron. A kezdeményezés az Állatok Világnapja tiszteletére valósult meg a HEROSZ Fehérvári Állatotthona és a Dog Garden Kutyapanzió, Kutyanapközi és Kutyaiskola összefogásával.
Tovább...
 
Mindannyian az egészségvédelem nagykövetei lehetünk! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. október 09.
ImageA mellrák elleni séta Székesfehérvár egyik legkiemelkedőbb, közösségi prevenciós programja, melyet idén is a Városház térről indulva rendeztek meg a Belvárosban és környékén. A rózsaszín léggömbös eseményhez ismét nagyon sokan csatlakoztak, hogy felhívják a figyelmet a nők egészségvédelmének fontosságára, a megelőzés és a gyógyítás lehetőségeire.
Tovább...
 
Elkészültek az új parkolók a Lövölde úton Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. október 09.
ImageNegyven új parkolót adtak át a Lövölde út 2-10. szám alatti társasházak közötti területen. Az új állásokat egy régóta elhanyagolt területen alakították ki, melyet korábban is használtak az autósok, ám az nem volt sem komfortos, sem egységes.
Tovább...
 
Kezdődik a Pozsonyi út alsó szakaszának felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. október 09.
ImageRégóta várt beruházás a Pozsonyi út alsó, Berényi és Fiskális út közötti szakaszának felújítása, amely hamarosan elkezdődik. Szerdától építik ki a forgalomkorlátozásokat, és várhatón december közepéig befejezik a munkát. A több mint 250 milliós beruházás munkaterület átadását a napokban tartották.
Tovább...
 
Ötletpályázat Székesfehérvár közlekedési arculatának megújítására Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. október 09.
ImageKözösségi közlekedési arculatpályázatot hirdet Székesfehérvár önkormányzata. Olyan modern, fiatalos terveket várnak a kiírók, amely alkalmas a különféle közlekedési módokhoz (gyalogos, kerékpáros, autós és közösségi közlekedés) tartozó tájékoztatásra, népszerűsítésre.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1041 1042 1043 1044 1045 1046 1047 1048 1049 1050 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11518 - 11528 / 20492